top of page

Joanne van der Lugt

Stemcoach, stemtherapeut, sprekerscoach, logopedist, zangeres.

Ik ben Joanne, 27 jaar en ik woon in Zwolle. Toen ik begon met zingen op mijn 12e werd ik stemfanaat. Door middel van opleidingen, cursussen, trainingen en vooral veel ervaring opdoen ben ik gespecialiseerd geraakt in de spreekstem. Hóe je iets zegt is bijna belangrijker dan wát je zegt, en ik zie het als mijn missie om anderen daar bewust van te maken. 

De kracht van de stem

Ik had ooit de droom om presentatrice te worden voor radio of televisie. Fascinerend vond ik het, hoe je met je stem bij iemand kan komen. Iemand kan raken. Of juist totaal de plank mis kunt slaan. Hoe werkt dat? 


En dus ben ik me gaan verdiepen in de stem. Ik volgde de opleiding logopedie, liep stage op theaterscholen en conservatoria en werkte met acteurs, zangers, beroepssprekers, dansers en instrumentalisten om alles te leren over de combinatie van adem, stem, lichaam en geest. 

In september 2021 startte ik met mijn bedrijf Ik ben mijn Stem, en ondertussen heb ik meer dan 200 klanten mogen helpen om hun stem weer terug te vinden. 

Het is het allermooiste vak dat er is. 

Hoe train ik jouw stem?

Ik geloof in een holistische benadering van stem. Alles doet mee: je lichaam, je geest, mindset, verwachtingen en wensen. Het stemprogramma staat in het teken van jouw hulpvraag. Zo blijf jij altijd de leiding houden over jouw leerproces en zorg ik ervoor dat ik álles eruit haal wat in jou zit. 

Professionele ontwikkeling

mei 2013 - november 2015

november 2015 - september 2021

september 2021 - heden

In mei 2013 studeerde ik af aan het VWO. Vier jaar later behaalde ik mijn opleiding tot logopedist. Ik liep stages op theaterscholen (Zwolle, Arnhem) en conservatoria als docent stem en stemtherapeut in logopediepraktijken.

Tijdens en na de opleiding Logopedie deed ik trainingen en cursussen rondom stem, zoals het Universal Voice System, Complete Vocal Technique, Estill Voice Training, Oro-Myo Functionele Therapie, Manuele Facilitatie van de Larynx maar ook de minor Trainen en Coachen. Ik werk als stemtherapeut in een logopediepraktijk en start in 2021 mijn eigen bedrijf in stem- en performancecoaching.

In 2022 deed ik nieuwe trainingen en cursussen rondom stem, spreken, presenteren in Nederland en België. De meest recente trainingen: stem in transitie (stemcoaching voor transgender personen) en Access Bars. 

bottom of page